Julius

Julius, Winnaar Grote Prijs van Nederland 2019, beter bekend als De Herder Zeus, is een energieke hiphop artiest uit De Pijp in Amsterdam. Julius heeft een indrukwekkende lijst met nummers. In 2020 releaste hij: Crashen, Swervin, Rotation en Damsko. In augustus 2020 kwam het nummer ‘Dichtbij’ uit, dit nummer laat een andere kant van deze imposante artiest horen. Zijn releases uit voorgaande jaren zijn:

Julius een podiumbeest. Je hebt Julius nog niet echt gezien als je hem niet op stage hebt zien performen. Met zijn rauwe energie breekt hij de tent af en zweept hij het publiek op. Zo was Julius al te zien op Woo Hah, Kwakoe en Green Garden festival.

Julius heeft een sterke arsenaal flows en neemt zijn lyrics altijd serieus. Zijn beats zijn veelal geproduceerd door Franco ‘The Thiiiird’ III. Julius geeft rapportages over het (straat) leven van hem en zijn naasten. Hij verwerkt levenslessen in zijn tracks, zodat hij de mensen iets kan meegeven. Julius gebruikt ook zijn Surinaamse roots en Jamaicaanse invloeden om een lekkere club of dancehall track te maken. Zijn muziek is heel divers en dat maakt zijn shows vernieuwend en spectaculair.

Tijdens een spitsessie waar Julius te gast was bij FunX Youssef & Ouassima kondigde hij aan dat er aan zijn album gewerkt werd. Deze hoort in 2020 nog uit te komen.