The Thiiiird

Franco ‘The Thiiiird’ III is een van de ‘go-to’ producers voor de nieuwe drillscene in Nederland. Drill sensatie ‘73dePijp’, waarvoor hij o.a. het nummer ‘Impact’ ,’Schietgevaar’, ‘4/5’ en bijna het gehele album Crimelife 1.0 heeft geproduceerd was het visitekaartje voor de drillers.
Naast de drillers is Franco III medeverantwoordelijk voor de sound van ‘Grote Prijs van Nederland 2019’ winnaar ‘JULIUS’. Als veel gevraagde producer heeft Franco III samen met YSBeatsz 1/3 van het album ‘De Eerste En De Laatste deel II’ van ‘F.I.’ geproduceerd.
Zijn eerste credit in de Nederlandse scene was “Panky Bear” van BKO. Samen met zijn frequent collaborator YSBeatsz heeft Franco III onder ander ‘2Much’ van Broederliefde, ‘ZDJNMB feat. JoeyAK en Vic9’ van F.I., ‘Paranoia’ en ‘Mooie Lach ft. Jairzinho’ van Djaga Djaga geproduceerd. Zowel het album van Broederliefde als het album van Djaga Djaga zijn bekroond met een gouden plaat.

Franco III werkt samen met diverse urban artiesten in zowel binnen- als buitenland. Hij is een van de twee ‘in-house’ producers, samen met Mxller, van het label Regalness, en verzorgt de producties voor rapper ‘JULIUS_’ , K6 en de1ste die tevens bij het label getekend zijn. Hij staat bekend als een sessie producer. Franco III is gespecialiseerd in de urban sound: Afro, Trap, Drill, UK vibe, Shoreline en R & B. Hij laat graag zijn melodieën horen met een III twist. Ook buiten de urban genre werkt hij graag samen met acts zoals Passion Froot.